...

ЧОВЕКЪТ ЗАД ТВОРЕЦА. Кръстьо Сарафов

Бохемска София

ЧОВЕКЪТ ЗАД ТВОРЕЦА. Кръстьо Сарафов

36 36 people viewed this event.

Опознайте Кръстьо Сарафов – един от най-забележителните български театрални актьори в първата половина на ХХ в. По време на беседата ще научите любопитни подробности за неговата личност чрез спомените на съвременниците му.

Ще разберете как пристига в София „яхнал едно магаре“, как става най-младият артист, дебютирал на софийската театрална сцена, а също и къде се съхранява сърцето му днес. Ще чуете интересни факти от неговия живот, свързани с трудното му детство и множеството препятствия, които се изпречват на пътя му, преди да се превърне във вдъхновител за поколения актьори.

Събитието ще се проведе в пространството на Social Innovators Bulgaria, което се намира в дъното на безистена на ул. „Дякон Игнатий“ №19, ет. 2.

В края на беседата ще се проведе кратка викторина. Един от посетителите ще получи тематичен подарък от книжарници Orange Center, а друг – рамкирана снимка с изглед от стара София (копие на оригинална картичка от 30-те години на ХХ век) от издателство Оrange Books.

Програма:
Вход: 18.30-19.00 ч.
Беседа: 19.00-20.00 ч.
Викторина и дискусия: 20.00-20.30 ч.

Билетите за беседата са на цена от 15 лв. Нашите абонати в Patreon, редовните ни гости и ползвателите на карта ЗНАНИЕ+ получават отстъпка в размер на 10%.

Историите разказва Никол Вълчева – PR експерт в сферата на сценичните изкуства, организатор на културни събития и съавтор на книгата „Бохемска София: Истории от жълтите павета“.

Събитието е част от поредицата „Човекът зад твореца“, създадена от Бохемска София. Беседите представят живота на българските творци в столицата в края на XIX и първата половина на XX век.

За да се регистрирате за това събитие, посетете следния адрес: http://epaygo.bg/3169765439 →

 

Date And Time

21-02-2024 @ 19:00 to
21-02-2024 @ 20:00
 

Крайна дата за регистрация

21-02-2024
 

Местоположение

Share With Friends

Scroll to Top
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.